Home Over onsRapportenReferenties Contact Inloggen

Gepubliceerd: 30-01-2018

Recreatie Vakbeurs Hardenberg groeit gestaag door

Uit onderzoek van marktdata.nl onder kampeerbedrijven en bungalowparken blijkt dat Recreatie Vakbeurs Hardenberg in toenemende mate een centrale rol speelt in de branche waarbij vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Bezocht in het jaar 2016 nog 50 procent van de ondernemers deze vakbeurs, in het jaar 2017 is dit aandeel gestegen naar 59 procent.

Vakbeurzen zijn een belangrijke informatiebron voor ondernemingen in de verblijfsrecreatie. Bovenstaand figuur toont de meest bezochte vakbeurzen over het afgelopen jaar (2017) onder verblijfsrecreatieve logiesaccommodaties in Nederland (kampeerbedrijven en bungalowparken). De meest bezochte vakbeurs is Recreatie Vakbeurs Hardenberg, die door 59 procent van de ondervraagden het afgelopen jaar is bezocht. De Horecava staat stabiel op de tweede plaats met negen procent. Naast de vermelde vakbeurzen is er tevens gevraagd of men in het jaar 2017 nog andere vakbeurzen heeft bezocht. Alleen enkele SVR-beurzen zijn door meerdere respondenten spontaan genoemd.

Van de bezoekers van Recreatie Vakbeurs 2017 geeft 86 procent de vakbeurs een positieve waardering. Dat is een verbetering van zes procent ten opzichte van het jaar 2016.

Naast de vakbeurzen is er tevens onderzocht welke publieksbeurzen men binnen de recreatiebranche het afgelopen jaar heeft bezocht. De Vakantiebeurs is door 14 procent van de ondernemers bezocht, gevolgd door Caravana met 8 procent.

Recreatie Vakbeurs Hardenberg is bij de afgelopen editie, november 2017, gegroeid van 3 hallen in 2016 naar 7 in 2017. Daarmee zijn alle beurshallen in gebruik. Recreatie Vakbeurs is daarmee uit haar regionale jasje gegroeid en wordt dan ook landelijk gepositioneerd. Volgens de beursorganisatie hebben ruim 7.700 echte recreatie professionals de vakbeurs bezocht.

Recreatie Vakbeurs zal dit jaar weer plaatsvinden van 27 t/m 29 november in Evenementenhal Hardenberg.

Alle vermelde cijfers over het afgelopen jaar zijn verzameld tegelijk met het investeringsonderzoek onder kampeerbedrijven en bungalowparken in Nederland. Dit onderzoek is in december 2017 uitgevoerd en telt 235 respondenten.

Gerelateerd:

Marketingrapport Verblijfsrecreatie 2017

Investeringsmonitor kampeerbedrijven en bungalowparken 2018

Terug naar het overzicht
Categorieënrecreatie