Home Over onsRapportenReferenties Contact Inloggen

Gepubliceerd: 12-12-2017

Ontlastingsonderzoek weinig aangeboden door dierenartsen

Slechts vijf procent van de dierenartsen biedt een hondeneigenaar bij het ontwormen van een hond standaard eerst een ontlastingsonderzoek aan. Dit blijkt uit het Marketingrapport Dierenartspraktijken 2018.

In het onderzoek is gevraagd of men een hondeneigenaar bij het ontwormen van een hond standaard eerst een ontlastingsonderzoek aanbiedt (deze vraag is niet gesteld aan de praktijken die zich alleen richten op landbouwhuisdieren).


of men standaard eerst een ontlastingsonderzoek aanbiedt bij het ontwormen van een hond

Vijf procent van de dierenartsen biedt een hondeneigenaar bij het ontwormen van de hond standaard eerst een ontlastingsonderzoek aan. Bijna een kwart (24%) doet dat niet omdat men vindt dat dat niet nodig is. 30 Procent van de dierenartsen doet dat niet omdat men toch een breed spectrum ontwormingsmiddelen gebruikt.

Een klein deel van de dierenartsen (14%) biedt dat niet standaard aan omdat men het te duur vindt. Ruim een kwart van de dierenartsen biedt het niet standaard aan om uiteenlopende andere redenen. In veel gevallen doet men dat gewoon niet standaard, of vermoedt men dat de cliënt het te duur vindt. Daarnaast geven diverse dierenartsen aan dat men de ESCAP richtlijnen volgt of dat het slechts een momentopname is.

Naast het aanbieden van een ontlastingsonderzoek voor honden worden ook andere specifieke diensten en handelingen behandeld in het onderzoeksrapport, waaronder ontlastingsonderzoek voor katten, of en hoe men titerbepaling aanbiedt en of men zorgplannen aanbiedt of dat men dit van plan is aan te gaan bieden. Daarnaast wordt er ingezoomd op de formule- en ketenvorming in de branche. In hoeverre is een dierenartspraktijk van plan zich aan te sluiten bij een formule of keten en wat zijn daarvoor de motieven. Daarnaast bestaan er veel zelfstandige praktijken die zeker niet van plan zijn zich aan te stuiten bij een formule of keten. Wat zijn de belangrijkste drijfveren en motieven om zelfstandig te blijven? U leest het allemaal in het Marketingrapport Dierenartspraktijken 2018.

Bron: Marketingrapport Dierenartspraktijken 2018

Terug naar het overzicht
Categorieëndibevodierenartsveterinaire sector