Home Over onsRapportenReferenties Contact Inloggen

Gepubliceerd: 01-07-2019

Omzetsamenstelling juweliers

Een gemiddelde juwelierszaak realiseert 20 procent van de omzet met de verkoop van uurwerken en horloges. Dat is een afname van 8 procent ten opzichte van het jaar 2006. De verkoop van ringen is in dezelfde periode juist gestegen. Van de omzet betreft het overgrote deel de verkoop van handelsproducten. Zelf vervaardigde producten vertegenwoordigen 22 procent van de omzet van een gemiddelde juwelier.

Omzetverdeling naar productgroep
Onderstaand figuur toont de gemiddelde omzetsamenstelling naar productgroep van een juwelierszaak.

Het gepresenteerde gemiddelde omzetaandeel van de ondernemingen is een ongewogen gemiddelde (een juwelierszaak met weinig omzet telt even zwaar mee als een juwelierszaak met veel omzet). Gemiddeld wordt 20 procent van de omzet gerealiseerd met de verkoop van uurwerken en horloges.

Het omzetaandeel van de productgroep ringen is de afgelopen 15 jaar toegenomen. Ook de categorie overige producten en diensten kent een groeiend omzetaandeel. Het omzetaandeel van uurwerken en horloges laat juist een daling zien in het omzetaandeel van een juwelier. Horloges worden meer en meer via het online kanaal verkocht omdat dit geen unieke zelf vervaardigde sieraden zijn maar uniforme, online vergelijkbare producten, waarbij de prijs vaak een doorslaggevende rol vervult. In het rapport kunt u tevens lezen wat het gemiddelde omzetaandeel van online verkopen is en hoeveel juweliers er online verkopen.

Omzetverdeling handelsproducten en eigen vervaardiging
Gemiddeld wordt 78 procent van de omzet gerealiseerd met de verkoop van handelsproducten. De overige 22 procent betreft de verkoop van zelf vervaardigde producten. Vrijwel alle juweliers verkopen handelsproducten. Dat geldt niet voor de verkoop van zelf vervaardigde sieraden. 78 Procent van de winkels verkoopt ook zelf vervaardigde sieraden.

Leveranciers van materialen
De juweliers die zelf sieraden vervaardigen is gevraagd naar de belangrijkste leveranciers van materialen voor het zelf vervaardigen van sieraden. De ranglijst van meest genoemde leveranciers van materialen voor het zelf vervaardigen van sieraden wordt aangevoerd door Bijou Moderne, gevolgd door Alma Findings en Cookson Drijfhout. Het onderzoeksrapport toont de becijferde marktaandelen van de leveranciers. Er zijn slechts enkele grote spelers in de markt op het gebied van materialen voor het zelf vervaardigen van sieraden. Naast de ranglijst van leveranciers van materialen toont het onderzoeksrapport tevens uitgebreide ranglijsten van leveranciers van uurwerken en horloges en overige (handels)sieraden, waarbij naast de cijfers van het jaar 2019 ook de gegevens van de jaren 2012 en 2015 staan vermeld. De volgende leveranciers staan in de ranglijsten vermeld: Alma Findings, BERING Time, Bijou Moderne, Boelens Trading, Bron, Buddha to Buddha, Casio, Citizen, Cookson Drijfhout, d-sign Denemarken, Dsigntime, Eclat, Excellent, Festina, Fossil, Fromanteel, Kasius, Luckerath, Maurice Lacroix / DKSH, MeisterSinger, Melano, Monzario, Pas Diamonds, PDA Group, Peter Bruining, Ruppenthal, Seiko, Swatch Group, Ti Sento, TMH (TakeMeHome), Van Leeuwen, Venson / IBB, Vroemen Trading, Weisz en Zinzi. Benieuwdd naar hun marktpositie? Bestel dan het Marketingrapport Juweliersbranche 2019.

Bron: Marketingrapport Juweliersbranche 2019

Terug naar het overzicht
Categorieëndetailhandeljuweliers