Home Over onsRapportenReferenties Contact Inloggen

Gepubliceerd: 04-06-2018

In maart en april wordt het meest naar een hovenier gezocht

Gemiddeld wordt er in Nederland in Google 12.100 keer per maand gezocht op de term “hovenier” en gecombineerde zoektermen. Het zoekverkeer naar een hovenier en gerelateerde zoektermen, dus iets breder, kent een maandelijks volume van bijna 30.000 zoekopdrachten.

Zoekperiode
In de maand april wordt er het meest naar een hovenier gezocht; 11,8 procent van het totale zoekvolume van het jaar vindt in deze maand plaats. Ook de maanden maart (11,5%) en mei (9,5%) zijn populaire maanden. De maand december kent met een aandeel van 4,7 procent in het zoekvolume het kleinste aandeel.

Provincies
De provincie Zuid-Holland vertegenwoordigt met 22,4 procent het grootste deel van het zoekvolume, gevolgd door Noord-Holland (17,2%), Noord-Brabant (12,9%) en Gelderland (12,4%).

Steden
De steden met het grootste zoekvolume zijn Almere, Den Haag en Utrecht. Over het afgelopen jaar (mei 2017-april 2018) werd er gemiddeld 480 keer per maand een zoekopdracht geplaatst in Google met de term “hovenier” en de betreffende naam van de stad. Ook in Rotterdam, Groningen, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Breda zoekt men frequent een hovenier. Van de gemeenten scoort gemeente Amsterdam het hoogst met ruim vijf procent van het totale zoekvolume.

Apparaten
Uit de zoekwoordplanner van AdWords blijkt dat over het afgelopen jaar ongeveer 60 procent van het zoekvolume via computers werd uitgevoerd. Tablets zijn goed voor 10 procent van het zoekvolume en de overige mobiele apparaten zoals smartphones zijn goed voor 30 procent van het zoekvolume. In de meest recente maand, april 2018, vertegenwoordigde mobiele apparaten zelfs 33,7 procent van het totale zoekvolume.

Gerelateerde zoekopdrachten
In Google Trends kan men de meest gerelateerde zoekopdrachten bekijken voor de term “hovenier”. Al zou je verwachten dat tuinman hoog scoort, dit blijkt niet het geval. Naast een lange lijst van plaatsnamen komen met name de termen hoveniersbedrijf, vacature, salaris, wat kost een hovenier, cao en werkspot regelmatig voor in een zoekopdracht met de term “hovenier”.

Uit het Marketingrapport Hoveniers en groenvoorziener 2018 blijkt dat bijna de helft van de ondernemingen actief is op social media netwerken. In het onderzoek is de ondernemers gevraagd welke websites van leveranciers men wel eens bezoekt. Men kon tot vijf verschillende leveranciers vermelden. De website van Mertens wordt het meest bezocht als leveranciers-website door de ondernemers. Daarnaast worden de websites van Wildkamp, Adezz, Greenlink en Florisan door relatief veel ondernemers bezocht. De meest genoemde leverancier waarvan men elektronische nieuwsbrieven ontvangt is Mertens, gevolgd door Pontmeyer en Greenlink.

Gerelateerd:

Marketingrapport Hoveniers en groenvoorzieners 2018

Terug naar het overzicht
Categorieënhovenier