Home Over onsRapportenReferenties Contact Inloggen

Gepubliceerd: 08-05-2018

Dossche Mills derde leverancier van bakkerijgrondstoffen

Stond Dossche Mills in het Marketingrapport Bakkerijbranche 2017 nog op de zevende plaats in de ranglijst van leveranciers van bakkerijgrondstoffen, door de overname van Meneba komt de onderneming op de derde plaats te staan, na Zeelandia en Beko.

Dossche Mills heeft eind oktober 2017 een overeenstemming bereikt inzake de voorgenomen overname van Meneba Holding BV, Rotterdam. Midden februari 2018 heeft de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) na grondig onderzoek het licht op groen gezet voor de overname. De aankoop van Meneba door Dossche Mills is inmiddels afgerond.

Met de overname zal Dossche Mills tot de top 5 in Europa behoren op vlak van de productie en verkoop van bloem, bloemmixen en afgeleide producten voor diverse toepassingen zoals brood, banket, biscuit, voedingsindustrie en diervoeding.

Het bedrijf zal meer dan 400 medewerkers tellen, ruim 1,2 miljoen ton tarwe vermalen per jaar en een omzet van afgerond €350 miljoen genereren. Dossche Mills maakt deel uit van de groep Dossche die geconsolideerd bijna €450 miljoen omzet genereert en meer dan 700 mensen tewerkstelt.

Bij het optellen van de marktaandelen als leverancier van bakkerijgrondstoffen in Nederland van Dossche Mills en Meneba, komen ze samen uit op een becijferd marktaandeel van 8 a 9 procent op de Nederlandse markt. Zeelandia en Beko bezetten samen de eerste twee plaatsen met beiden boven de 20 procent marktaandeel.

Gerelateerd onderzoeksrapport:
Marketingrapport Bakkerijbranche 2017


Terug naar het overzicht
Categorieënbakkerbrood